Waar kan ik mijn warmtepomp het beste plaatsen?

jan 10, 2022

De (hybride) warmtepomp wint in populariteit. Een erg goede ontwikkeling richting het gasvrij wonen. Helaas zorgt een toename van het aantal warmtepompen ook voor meer geluidsoverlast. Gelukkig is hier iets aan te doen. Een van de manieren om de geluidsoverlast van uw warmtepomp te minimaliseren -en om te voldoen aan de regelgeving- is het kiezen van een geschikte locatie voor uw warmtepomp. Lees in deze blog waar u op moet letten bij het plaatsen van een warmtepomp. 


Advies voor beste locatie van uw warmtepomp

Het plaatsen van warmtepompen

Omdat warmtepompen voor geluidsoverlast kunnen zorgen, adviseren wij om goed na te denken over de plek waar u een warmtepomp plaatst. Denk hierbij niet alleen aan de afstand tot bijvoorbeeld uw buren of uw slaapkamer, maar ook bijvoorbeeld aan eventuele schuurtjes of schuttingen die geluid kunnen weerkaatsen, of aan de trillingen die de warmtepomp via de muurophanging uitstraalt.

 

Geluidsadvies voorafgaand aan plaatsing van uw warmtepomp

Op basis van onze ervaring rondom geluidsoverlast van warmtepompen is ons sterke advies om niet te lichtzinning te denken over de geluidsoverlast van uw warmtepomp na plaatsing. 
In deze blog geven we u tips hoe u dit het beste aan kunt pakken: 

1. Vraag uw installateur om advies voor de locatie i.v.m. eventuele geluidsoverlast
Helaas zien we dat in veel gevallen dat installateurs het probleem van geluidsoverlast onderschatten, of hier niet voldoende ervaring mee hebben om u goed te adviseren. Indien dit ook bij u het geval is, kijk dan of de volgende tips u kunnen helpen. 

2. Vul de “Rekentool geluid van buiten opgestelde installaties voor warmte- en koudeopwekking” van de overheid in
Via deze rekentool kunt u controleren of de locatie die u voor ogen heeft voldoet aan de aangescherpte regelgeving. 
Indien u hulp wil bij het invullen van deze tool dan adviseren wij u om contact op te nemen met, info@aircovergunning.nl, zij zijn gespecialiseerd in het invullen van deze rekentool (www.aircovergunning.nl). 

3. Vraag advies van een geluidsexpert
Onze laatste tip is om contact op te nemen met een geluidsexpert om er zeker van te zijn dat u uw wartempomp op de meest geschikte locatie plaatst.
Bij Reducd hebben we veel ervaring met de geluidsoverlast van warmtepompen. U kunt daarom altijd contact met ons opnemen en dan geven wij u telefonisch advies voor het bepalen van de beste locatie van uw (hybride) warmtepomp. 

Related Posts

× Hoe kan ik je helpen?