Stille warmtepomp

Eindelijk weer rustig slapen door de Reducd suskast voor uw warmtepomp

De voornaamste reden waarom veel mensen een warmtepomp omkasting aan wil schaffen is voor de geluidsreducerende werking. Men ervaart zelf geluidsoverlast van de warmtepomp of airco, of de buren ervaren de overlast.
Door de zeer sterke geluidsdemping van de Reducd omkasting is deze overlast verleden tijd. De rust keert weer terug. 

Ervaar het verschil van de Reducd suskast

Deze geluidsfragmenten benaderen de geluidsdruk op ~1 meter van de warmtepomp
(zet volume op 50%)

Geluid warmtepomp zonder omkasting

met te klikken op de warmtepomp hoor je het geluid

Geluid warmtepomp met omkasting

met te klikken op de suskast hoor je het geluid (-14 dB(A))

Antreciete suskast voor warmtepomp
schuim en metaal

Hoe dempt de Reducd suskast geluid? 

In de basis maakt de geluidsreducerende omkasting van Reducd gebruik van twee geluidsdempende principes, namelijk de volgende:

  • Demping door absorptie
    Doordat de suskast van de binnenkant bekleed is met akoestische wol worden de geluidsgolven die de warmtepomp produceerd (voornamelijk afkomstig van de ventilator en de compressor) opgenomen door de akoestische wol.
  • Demping door massa
    Een tweede manier waarop de Reducd warmtepomp omkasting zorgt voor geluidsdemping is d.m.v. demping door massa. De Reducd warmtepomp omkastingen zijn gemaakt uit degelijk (en daarmee ook zwaar) materiaal. Bij geluidsisolatie door het gebruik van massa geldt het principe van de Massawet, namelijk: Hoe zwaarder het materiaal hoe beter de geluidsdemping. Dit principe is met name van toepassing op luchtgeluid. In veel gevallen valt de geluidsoverlast die een warmtepomp produceert in deze categorie. Het luchtgeluid kan de zware Reducd suskast minder makkelijk in trilling brengen dan een lichtere omkasting.

Hoeveel geluidsreductie mag je verwachten van de Reducd suskast?

De Reducd airco of warmtepomp omkasting reduceert het geluid van uw warmtepomp of airco met zo’n 14 dB(A). Een reductie van 14 dB(A) betekent een afname van 75% van het geluid. 
Na het plaatsen van een Reducd omkasting wordt de geluidsoverlast vrijwel altijd volledig weggenomen én voldoet u aan de strengere geluidsnormen

In bovenstaande tekst spreken we over “zo’n” 14 dB(A). Dit is omdat de precieze demping van een suskast is afhankelijk van het geluidsprofiel van uw warmtepomp of airco unit. Met 14 dB(A) zitten we aan de voorzichtige kant, maar indien nodig kunnen we de precieze demping voor uw situatie voorafgaand aan de plaatsing voor u bereken. 

Als u graag meer wilt weten hoeveel geluidsdemping de Reducd omkasting levert, dan kunt u via onderstaand formulier het onafhankelijke testrapport aanvragen. 

Formules geluidsreductie

Benieuwd naar de testresultaten van de Reducd omkasting?

Laat hier je emailadres achter & ontvang het onafhankelijke rapport in je mail

4 + 3 =

Interesse in de Reducd suskast? 

× Hoe kan ik je helpen?