De visie van Reducd

Bij Reducd geloven we in warmtepompen, omdat dit in veel gevallen een perfect middel is om een woning te verduurzamen. Helaas wordt de transitie richting gasvrij wonen geremd door de geluidsoverlast die warmtepompen veelal maken.
Een gemiste kans vinden wij!

Om die reden zijn we bij Reducd gestart met het ontwikkelen van geluidsreducerende omkastingen voor warmtepompen. En we ontwikkelen niet zomaar omkastingen voor warmtepompen. Om deze transitie echt interessant te maken hebben wij grote ambities:

  • De beste geluidsdempende omkasting te ontwikkelen
  • Een omkasting die naadloos aansluit bij uw omgeving
  • Een warmtepomp omkasting gemaakt van duurzame materialen.

Met die ambitie zijn wij begonnen met het ontwikkelen van omkastingen, als eerste voor onze eigen warmtepomp, en later voor verschillende testscenario’s.

We zijn maar wat blij dat we sinds begin 2021 ook onze klanten blij kunnen maken met onze suskasten.

Berekenen geluidsreductie

Stil

Met onze omkastingen willen we niet alleen bijdragen aan een schonere toekomst. Ook geloven we in het creëren van een fijne leefomgeving. Geluidsoverlast van een warmtepomp kan de leefomgeving van u (of uw omwonende) erg verstoren. De Reducd omkasting neemt deze geluidsoverlast vrijwel geheel weg (met een gemiddelde geluidsreductie van 15 dB(A). Op die manier zorgen we ervoor dat ook u door een deur kunt blijven gaan met de buren. 

Design

De gemiddelde warmtepomp is geen feest voor het oog. Als jonge ouders (zowel Sven als Sten hebben jonge kids) hebben we tijdens de corona lockdown zeer veel in het Brabantse land gefietst met onze kleintjes. Vaak kwamen we langs de mooiste nieuwbouw villawijken, maar we stoorden ons iedere keer aan de uit het oog springende warmtepompen in deze wijken. Daarom hebben we binnen Reducd de ambitie om geluidsdemping, duurzaamheid en design te combineren.

Duurzaam design huis
Plastic afval

Duurzaam

Met Reducd hebben we als visie om warmtepompen toegankelijker te maken voor het grote publiek door het probleem met betrekking tot geluidsoverlast op te lossen. Dit om de energietransitie richting duurzaam wonen te versnellen. Daarnaast zijn we als Reducd voortdurend bezig met het verduurzamen van ons product. We achterhalen wat de impact is van de materialen die we gebruiken, en of er alternatieven zijn die langer mee gaan. Uiteindelijk willen we onze omkastingen graag terugkopen om ze bij een nieuwe klant een tweede leven te geven. Dit buy-back / refurbisch programma geeft een diepere betekenis ‘designed for quality’. 

Het team

Na 2 jaar voorbereiding zijn we half 2020 met z’n drieën officieel gestart met Reducd. Inmiddels groeit het Reducd team en werken we samen met verschillende deskundigen, enthousiastelingen en leveranciers om aan de klantvraag te voldoen. Allen delen we een passie voor verduurzaming, design & techniek. 
Indien u een vraag heeft over de visie achter Reducd of over ons product, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. 

Reducd team
× Hoe kan ik je helpen?