Over ons

Duurzaam verwarmen zonder geluidsoverlast

Bij Reducd geloven we in (hybride) warmtepompen, omdat dit in veel gevallen een perfect middel is om een woning te verduurzamen. Helaas wordt de transitie richting gasvrij wonen geremd door de geluidsoverlast die warmtepompen maken.
Met de Reducd omkastingen (zowel een vrijstaand- als een wandmodel) kunt u duurzaam verwarmen zonder geluidsoverlast.

Creëer een fijne leefomgeving met de Reducd suskast

Met onze omkastingen willen we niet alleen bijdragen aan een schonere toekomst. Ook geloven we in het creëren van een fijne leefomgeving. Geluidsoverlast van een warmtepomp kan de leefomgeving van u (of uw omwonende) erg verstoren. De Reducd omkasting neemt deze geluidsoverlast vrijwel geheel weg (met een gemiddelde geluidsreductie van 14 dB(A). Op die manier zorgen we ervoor dat ook u door een deur kunt blijven gaan met de buren.

De gemiddelde warmtepomp is geen feest voor het oog. Als jonge ouders (zowel Sven als Sten hebben jonge kids) hebben we tijdens de corona lockdown zeer veel in het Brabantse land gefietst met onze kleintjes. Vaak kwamen we langs de mooiste nieuwbouw villawijken, maar we stoorden ons iedere keer aan de uit het oog springende warmtepompen in deze wijken. Daarom hebben we binnen Reducd de ambitie om geluidsdemping, duurzaamheid en design te combineren.

Een warmtepomp die wegvalt in de omgeving

Design for quality” in zijn puurste vorm

Bij Reducd willen we de energietransitie richting duurzaam wonen versnellen. Dit willen we doen door de geluidsoverlast van warmtepompen weg te nemen, en daarmee warmtepompen toegankelijker te maken. De Reducd duurzaamheidsambities houden daar niet op: Wij zien het als onze plicht om een duurzaam & kwalitatief hoogwaardig product te ontwikkelen: We achterhalen wat de impact is van de materialen die we gebruiken, en of er alternatieven zijn die langer mee gaan. Om onze “design for quality” filosofie een diepere betekenis te geven, en natuurlijk vooral om de levensduur van onze producten te verlengen, hebben we een buy-back programma voor onze omkastingen. 

Contact met Reducd team

De Reducd ambities

Bij Reducd geloven we dat de geluidsoverlast van (hybride) warmtepompen een serieuze bottleneck is voor de transitie richting gasvrij wonen. Om die reden zijn we – nadat we zelf ook geluidsoverlast hebben ervaren van onze eigen warmtepompen – gestart met het ontwikkelen van een suskast voor warmtepompen. En bij Reducd ontwikkelen niet zomaar omkastingen voor warmtepompen, we hebben grote ambities, namelijk:

De beste geluidsdempende omkasting, die naadloos aansluit op uw woning & op duurzame wijze is geproduceerd. Materialen en productie technieken worden zorgvuldig geselecteerd  om onze footprint zo klein mogelijk te houden. 

Het Reducd team

Na 2 jaar voorbereiding zijn we half 2020 met z’n tweeën officieel gestart met Reducd. Inmiddels groeit het Reducd team en werken we samen met verschillende deskundigen, enthousiastelingen en leveranciers om aan de klantvraag te voldoen.

Allen delen we een passie voor verduurzaming, design & techniek. 

Indien u een vraag heeft over de visie achter Reducd of over ons product, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. 

Heeft u een vraag aan Reducd?

× Hoe kan ik je helpen?