Duurzaam

Een Built to Last suskast voor uw warmtepomp

Bij Reducd geloven we dat kwaliteit & duurzaamheid hand in hand gaan en we ontwikkelen onze omkasting daarom volledig volgens het Build to Last principe:
De Reducd geluidsreducerende omkasting wordt volledig lokaal gemaakt met zoveel mogelijk gerecyclde materialen, en kwaliteit staat altijd op nummer 1.

Volgens de filosofie van Patagonia:
Gerecyclede materialen – Made in NL – Hoogwaardige kwaliteit

Antreciete suskast voor warmtepomp
Reducd gebruikt gerecyclede materialen

Duurzame materialen

In de ontwikkeling van de Reducd warmtepomp omkasting maken we gebruik van duurzame materialen.

Zo bestaat de Reducd suskast voor zo’n 50% uit gerecyclede materialen. Het akoestisch schuim uit onze omkasting is namelijk volledig gerecycled. 

Daarnaast is de gehele omhuizing van de omkasting gemaakt van Magnelis. In vergelijking met ander gegalvaniseerd staal is de productie van dit staal minder belastend voor het milieu. En daarnaast is de levensduur van dit metaal ook vele malen hoger, maar dit lichten we verder toe onder het kopje “Hoogwaardige kwaliteit”. 

Made in NL

Een andere pijler hoe het Reducd lukt om de meest duurzame suskast op de markt te brengen is door ons gehele productieproces lokaal te houden. Dit betekent dat onze gehele omkasting (inclusief producten van toeleveranciers) in Nederland wordt geproduceerd.
We hebben geen samenwerking met overzeese bedrijven. 
Hierdoor zijn we zeker van een hoogwaardige kwaliteit, minimaal transport, en goede arbeidsomstandigheden voor de medewerkers in de gehele productieketen.

Een bijkomend voordeel is dat we als Reducd hierdoor een korte levertijd kunnen bieden aan onze klant. 

Antreciete omkasting
magnelis omkasting

Hoogwaardige kwaliteit

Duurzaamheid houdt niet op bij het gebruik van gerecyclede materialen. Net als Patagonia geloven wij dat de échte duurzaamheidswinst te behalen valt door het ontwikkelen van kwalitatief hoogwaardige producten. Daarom zijn wel fel tegen het veelvoorkomende Build to Fail principe. De Reducd omkasting is ontwikkelt met een Built to Last filosofie: 

De stalen omhuizing van de Reducd omkasting is gemaakt van Magnelis. Dit metaal heeft een zeer lange levensduur – het is 10x meer corrossiebestendig dan andere typen gegalvaniseerd staal. Daarnaast heeft het een zelfherstellend vermogen waardoor de kans op roest nog kverder wordt verkleind.

Deze focus op kwaliteit passen we ook toe op alle andere onderdelen en processtappen (denk hierbij aan de stormklemmen en het poedercoaten). 

Interesse in de Reducd suskast? 

× Hoe kan ik je helpen?